Ook Hollande en Di Rupo niet naar Sotsji

Francois HollandeNa de Duitse president Gauck gaat ook zijn Franse collega Hollande niet naar de Olympische Winterspelen in Sotsji.
Hollande zegt niet waarom, terwijl Gauck meedeelde de anti-homopolitiek van Poetin niet te kunnen accepteren. Ook premier Di Rupo van België gaat niet. ‘ Nederland gaat wel,’ aldus minister Frans Timmermans.

Ander nieuws op dit front is dat in Rotterdam bekeken wordt of er nog langer subsidie moet worden verstrekt aan en/of de naam moet worden veranderd van het Gergiev-festival. Het festival kreeg vorige keer 266.250 euro subsidie van de gemeente. 

Valerie GergievValery Gergiev, bevriend met de Russische president en van 1995 tot 2008 chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch,  zou in een interview homofilie hebben vergeleken met kindermishandeling. Gergiev ligt ook in Duitsland, de VS en Groot-Brittannië onder vuur wegens opmerkingen over homo’s.

Hij verdedigt de wet met : ‘Wij doen er in Rusland van alles aan kinderen te beschermen tegen pedofielen. Deze wet gaat niet om homosexualiteit, maar is gericht tegen pedofilie.’ Gergiev zegt dat het onjuist is te suggereren dat hij de anti-homopolitiek steunt: ‘Ik ga uit van gelijke rechten voor alle mensen.’ De gemeente en de orkestleiding veranderen de naam van het festival niet. (Bron: Rijnmond.nl)

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets