Ook EK-atletiek op Museumplein

altSpeerwerpen en discuswerpen op het Museumplein! Dat is besloten om de Europese atletiekkampioenschappen van 2016 ook deels buiten het Olympisch Stadion te laten plaats vinden, zoals omvat in de ambitie: atletiek zoals nooit tevoren. 

Toernooidirecteur Rien van Hasperen: ‘Het publiek zal op het Museumplein met het Concertgebrouw en Rijksmuseum op de achtergrond van spectaculaire atletiek kunnen genieten.’ 

altVan 6 tot 10 juli 2016 gaan 1.500 atleten uit 50 landen op jacht naar medailles in 44 disciplines. Verwacht wordt dat 100.000 fans dit evenement, dat voor de eerste keer in Amsterdam is, komen bezoeken. 

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets