Olympische vlag halfstok na dood Mandela

De olympische vlag bij het hoofdkantoor van het Internationaal Olympisch Comité in Lausanne hangt de komenMandela met wereldbeker rugbyde drie dagen halfstok.
Dat heeft IOC-voorzitter Thomas Bach vandaag besloten naar aanleiding van het overlijden van Nelson Mandela.

‘De olympische beweging heeft verdriet over het verlies van een goede vriend en een held van de mensheid,’ liet Bach  weten. Het IOC betoonde medeleven aan de familie van de Zuid-Afrikaan en aan president Jacob Zuma van dat land.
Voorzitter Oregan Hoskins van de Zuid-Afrikaanse rugbybond haalde het moment uit 1995 terug toen Mandela, gekleed in het het shirt van de Springbokken, de wereldbeker aan captain Francois Pienaar uitreikte: ‘Ons leven is armer nu het baken van hoop is gedoofd,’ sprak hij.
In Nederland zal dit weekend bij alle wedstrijden in het betaald voetbal een minuut stilte ter nagedachtenis aan Nelson Mandela worden gehouden.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets