Olympische sportweek in Olympisch Stadion

Een vlaggenparade, het ontsteken van het vuur en een groots sportprogramma: dat zijn de basis ingrediënten voor de Olympische Sportweek in het Olympisch Stadion. Sinds enkele jaren zorgen Amsterdam Cares en Combiwel Sport met financiële steun dat kinderen uit het Amsterdamse onderwijs een unieke sportervaring opdoen. De deelnemende scholen onderwijzen met name leerlingen uit achterstandssituaties en juist voor deze kinderen is deelnemen aan een sport(vereniging) niet altijd vanzelfsprekend.

Tijdens de sportweek in het Olympisch Stadion mogen de kinderen allerlei sporten uitproberen en maken ze een onvergetelijke openings- en sluitingsceremonie mee, op de plek waar in 1928 de Olympische Spelen werden gehouden. Het van oorsprong Olympische motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ is in alle sportonderdelen van de dag verweven. In totaal doen 1.500 kinderen mee aan de Olympische Sportweek, welke vandaag geopend werd samen met 450 vrijwilligers van o.m. de ABN AMRO Foundation. Deze activiteiten maken deel uit van de maand van de top- en breedtesport in het Olympisch Stadion, waarbij laagdrempelige sportactiviteiten voor jong en oud centraal staan.

Vrijdag 30 september wordt de week afgesloten met de Koala Games: de sportdag voor kinderen uit het speciaal onderwijs. Deze groep kinderen wordt met extra aandacht ontvangen en krijgen ook een op maat gemaakt sportprogramma. Ook deze dag wordt ondersteund door overheid en bedrijfsleven: gemeente Amsterdam en Dell hebben een samenwerking om deze dag tot een succes te maken. De Koala Games worden op vrijdagochtend officieel geopend door de Amsterdamse sportwethouder Eric van der Burg.

Bron: olympischstadion.nl

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets