Olympische dag

5e Olympische Dag poster kleinJaarlijks wordt op 23 juni in meer dan 160 landen de Olympische dag gevierd ter ere van het ontstaan van de moderne Olympische Spelen in 1896. Ook in Nederland zijn er zoals vroeger activiteiten.
Meer dan zestig Olympiërs gaan spreekbeurten geven op basisscholen. Op zaterdagavond 22 juni worden 250 kinderen van 9-12 jaar in het Olympisch Stadion ontvangen door oud-hockeyinternational Floris Evers en ZappSport presentatrice Vivienne van Assem. Zij beoefenen atletiek, voetbal, judo en hockey en overnachten in tentjes op het veld van het Olympisch Stadion. Op zondagochtend is er een Kids-persconferentie. De dag eindigt met een heuse Olympische sluitingsceremonie. Daarna kan men een bezoek brengen aan de Olympic Experience.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets