‘Olympisch’ stadion Rio dicht

Het stadsbestuur van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro heeft het stadion dat een rol zal spelen tijdens de Olympische Spelen in 2016 gesloten voor het publiek. Er zijn constructiefouten in het dak vastgesteld.

olympisch stadion RioHet is niet veilig om er evenementen te huisvesten, zegt de burgemeester. “Ik heb de deskundigen gevraagd of de problemen gevaarlijk kunnen zijn voor fans en het antwoord was ja.” Hij liet verder weten dat het stadion gesloten zal blijven totdat de problemen zijn opgelost, ook al duurt het jaren.

 

Er liggen drie rapporten ten grondslag aan de sluiting van het stadion. Ook de oorzaak wordt onderzocht en de verantwoordelijken zullen aansprakelijk worden gesteld, zegt het stadsbestuur.

Vertrouwen

Het stadion is gebruikt voor een aantal grote toernooien, zoals de Copa Libertadores, de Champions League in Zuid-Amerika. Voor het WK in 2014 wordt het stadion, behalve voor trainingen, niet gebruikt.

Het lokale olympisch comité heeft er alle vertrouwen in dat het stadion op tijd weer open kan voor de Spelen in 2016.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets