Olympisch Stadion presenteert z’n kroonjuwelen tijdens Museumweekend

Op zondag 15 april presenteert het Olympisch Stadion zijn 10 Kroonjuwelen tijdens het Museumweekend. kroonjuwelenTijdens dit grootste culturele evenement van Nederland krijgt u zelfs het boekje cadeau waar ze alle tien in vermeld staan!

In de Olympic Experience exposeren we objecten met grote sporthistorische waarde, zoals medailles, Olympische toortsen en ander materiaal uit ons nationale sporterfgoed. De meest bijzondere objecten hebben we opgenomen in onze collectie Kroonjuwelen. Van de fiets van Joop Zoetemelk tot aan de bronzen voetbalmedaille uit 1912 en de spikes van Fanny Blankers-Koen. 

Maar er is ook genoeg te doen! Sprinten op de atletiekbaan, verspringen, rolstoelbasketballen, penalty schieten en nog veel meer. De Olympic Experience is een uitje voor het hele gezin!

Er starten om 13:00 & 15:00 uur rondleidingen door het Olympisch Stadion. Gelieve snel aan te melden via: olympicexperience@olympischstadion.nl

Toegangsprijs: € 1-,

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets