Olympisch Stadion presenteert toekomstplannen

Op woensdag 13 oktober ontvouwt het Olympisch Stadion zijn toekomstplannen. Aanleiding hiervoor is de recent gestarte en grootschalige opknapbeurt van het monumentale gebouw. In principe is dit het begin van het derde leven van het Olympisch Stadion.

In 2010 is het precies tien jaar geleden dat het Stadion voor het laatst ingrijpend werd gerenoveerd. Sindsdien heeft het zich ontwikkeld van een besloten monument tot een publieksgerichte sporttempel met allure, met jaarlijks meer dan 1,4 miljoen bezoekers. Onder meer door gebiedsontwikkelingen, maar ook door de Olympische ambitie is de context sindsdien totaal veranderd. De belangstelling voor het organiseren van evenementen in het Stadion is enorm toegenomen. Met de huidige middelen heeft het Stadion feitelijk haar plafond bereikt.

Het Olympisch Stadion wil zich verder ontwikkelen tot het ‘icoon van de Nederlandse Olympische sport’. Hiertoe wil zij meer passende sportieve en culturele (top)evenementen huisvesten en de educatieve projecten uitbreiden. Groei vereist aanpassingen aan het monumentale gebouw op het gebied van onder meer veiligheid, hospitality, media en beleving. Om de ambities te realiseren start het Stadion eind oktober 2010 een wervingscampagne onder bedrijven, overheden en fondsen en stichtingen.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets