Olympisch Stadion geeft tribunestoelen terug

Door Jurryt van de Vooren 2-2-2011

Het Olympisch Stadion bestaat nog vanwege een grote reddingsactie tribunestoelentegen de sloop. Onderdeel van deze actie was het verkopen van de tribunestoelen op de Eretribune. Het Olympisch Stadion wil deze stoelen nu teruggeven aan de rechtmatige eigenaren. Meer info hier.

Op 13 mei 2000 werd het Olympisch Stadion feestelijk heropend na een grote renovatie. Deze renovatie en heropening werden mede mogelijk gemaakt door het aankopen van tribunestoelen op de Eretribune.

 

Ruim tien jaar later is het Olympisch Stadion nog altijd zeer erkentelijk voor deze overweldigende steun. Het bleek namelijk het begin van een tweede leven, omdat anno 2011 het Olympisch Stadion is uitgegroeid tot een levendig monument in een opkomende stedelijke omgeving. Dagelijks sporten, werken en recreëren hier talloze mensen. Op regelmatige basis worden grote en kleine evenementen georganiseerd; voor sporters, bedrijfsleven, cultuurliefhebbers en toeristen.

 

De tribunestoelen, die inmiddels alweer elf jaar oud zijn, zijn echter aan vervanging toe. Het komende jaar worden deze daarom vervangen door een nieuw exemplaar, dat tevens veiliger en duurzamer is dan het oude model. Er is een UV-werende coating aangebracht, die bijvoorbeeld voorkomt dat er scheuren en verzakkingen aan de monumentale trappen en trappenhuizen ontstaan. Ook alle stoelen op de Eretribune worden het komende jaar vervangen door nieuwe exemplaren.

Met het vernieuwen van de tribunes komt een einde aan de symbolische plek van de kopers van de stoelen op de Eretribune. Het Olympisch Stadion gaar deze daarom teruggeven aan de rechtmatige eigenaren.

Op de website van het stadion staat: ‘We bieden nu iedereen graag de mogelijkheid om deze stoel, of alleen uw naamplaatje, gratis bij ons op te halen. Hiervoor is een brief gestuurd naar alle donateurs van toen, maar omdat die namenlijst al meer dan tien jaar oud is, kunnen we niet iedereen meer bereiken. Vandaar dat we een algemene oproep doen om zo veel mogelijk bekendheid te geven aan deze teruggeefactie.’

Iedereen die interesse heeft, kan op de volgende momenten naar het Olympisch Stadion komen:

Donderdag 10 februari 2011: 16.00 – 21.00 uur Zaterdag 12 februari 2011: 12.00 – 17.00 uur

Aanmelden hiervoor kan via 020-305 4400 of office@olympischstadion.nl. Vermeld daarbij de dag van voorkeur, inclusief volledige naam en telefoonnummer. Alle tribunestoelen worden na bovengenoemde data verwijderd uit het stadion en daarna vernietigd.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets