Olympic Moves

Er komt steeds meer animo voor de sportmanifestatie Olympic Moves. In Zevenaar namen 1200 middelbare scholieren dinsdag deel aan Olympic Moves. De manifestatie is bedoeld om scholieren aan het sporten te krijgen. Zevenaar is sinds jaar en dag gaststad van dit evenement met als beloning de finale op 5 juni in het Olympisch Stadion te Amsterdam.

Olympic Moves heette vroeger Mission Olympic en bestaat dertien jaar, waarin het is uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Het is een jaarlijkse competitie tussen scholieren van 12-19 jaar uit het voortgezet onderwijs, waarbij zij elkaar eerst regionaal en daarna nationaal uitdagen om het nationaal kampioenschap voor scholen. Via selectieprocedures op en regionale kampioenschappen nemen circa 150.000 leerlingen van 300 scholen (bijna de helft van de scholen) deel aan Olympic Moves.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets