Nieuwe serie Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sportnosvpro

Na de succesvolle wintertrilogie van begin dit jaar maakt de Andere Tijden Sport-équipe zich op voor een nieuwe acht-delige reeks.

Vanaf zondag 5 juni staan acht zondagen op rij sport en geschiedenis centraal in het gezamenlijke programma van de VPRO en NOS.

In de eerste vier delen van de nieuwe serie wordt nieuw licht geworpen op de bijzondere verhalen van achtereenvolgens de pioniers Karel Aalbers (ex-voorzitter Vitesse), Bettine Vriesekoop, Anton Geesink en Willy Stähle, voormalig wereldkampioen waterskiën en de Nederlandse sportvrouw van het jaar 1971. Aflevering vijf gaat over de Eindhovense jaren van de Braziliaanse voetballer Ronaldo.

In de laatste drie uitzendingen, die staan geprogrammeerd tijdens de Tour de France, komen drie historische wielerverhalen aan bod.

De complete line-up is als volgt:

5 juni – De waarheid volgens Karel Aalbers

12 juni – Bettine: bloed, zweet en tranen

19 juni – De nacht van Anton Geesink

26 juni – Verliefd op Willy Stähle

3 juli – De Eindhovense jaren van Ronaldo

10 juli – Ruzie in het peloton (Post vs Raas)

17 juli – Winnen op l’Alpe d’ Huez

24 juli – De dag dat Joop de Tour won

De zomerafleveringen van NOS | VPRO Andere Tijden Sport staan steeds op zondag rond de klok van 22.00 uur geprogrammeerd op Nederland 1.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets