Nelleke gaat weer roeien

altVoorzitter Nelleke Penninx gaat weer eens roeien. De eerste vrouw van de Sociëteit doet volgende week donderdag 26 juni mee met de Aegon City Rowing op het onderdeel legends skiff. Start van het vrouwenblok is om 17.06u.
Haar tegenstandsters zijn Marit van Eupen, Laurien Vermulst en Tessa Zwolle-Appeldoorn. Het is een boord-aan-boordrace over 200 meter. Locatie de Keizersgracht, start is bij de brug over de Vijzelstraat. 

 

Nelleke en Tessa zaten in de acht die in Sydney 2000 Olympisch zilver won. Nelleke won tweemaal brons bij wereldkampioenschappen, in 1995 in het Finse Tampere en in 1998 in Keulen.  In 2000 wonnen zij en Tessa de wereldbeker in de acht te München. Marit van Eupen won in 2008 in Peking Olympisch goud en in 2004 in Athene brons in de dubbeltwee lichtgewicht. In die klasse werd Laurien in 1988 wereldkampioene. Marit won in skiff en dubbeltwee ook nog acht wereldbekers en was vanaf 2005 wereldkampioene in de skiff.

 

alt

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets