Nationale Sportherdenking op 4 mei bij het Olympisch Stadion

Ieder jaar vindt op 4 mei de Nationale Sportherdenking plaats bij het Olympisch Stadion. Hierbij worden de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen en vermoorde sporters herdacht. De aandacht richt zich dit jaar in het bijzonder op de zwemsport die in de oorlogsjaren zwaar werd getroffen. Alleen al van de Amsterdamse club De Watervrienden werden circa 200 Joodse leden vermoord.

Het Programma(*) op 4 mei ziet er als volgt uit:
10.30 uur:  Ontvangst (MOVE Amsterdam, Stadionplein 28, Amsterdam).
10.45 uur:  Aanvang inhoudelijk programma met bijzondere filmbeelden, foto’s en verhalen over de levens van de zwemmers in WO II.
12.00 uur:  Einde programma en gelegenheid voor een korte lunch.
12.30 uur:  Herdenking bij het beeld van Prometheus, geplaatst ter nagedachtenis aan de                    gevallen sporters (plein voor het Olympisch Stadion)
*Aanmelden voor het inhoudelijk programma in MOVE Amsterdam is noodzakelijk via  office@olympischstadion.nl

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets