Mooie schermavond in Frans Ottenstadion

En weer een geweldige avond, 2 maart. Een Diner escrime, oftewel een schermdiner. Zo’n dertig dinerende leden van onze Sociëteit zaten een avond lang in de grote zaal van het Frans Ottenstadion rondom een veertien meter lange mat waarop leden van het SchermCentrum Amsterdam (SCA) demonstraties gaven met deskundig commentaar van SCA-voorzitter Anton Oskamp. Hij kon de passie en schoonheid van deze sport overtuigend overbrengen, terwijl o.a. Eline Rentier, rolstoelschermster Elke van Achterberg, Daniel Glacon en hun trainer Mathijs Rolfs op de mat trainden en korte partijen speelden.
De heer Oskam nodigde leden van de Sociëteit uit eens een bezoek te brengen aan hun centrum, onderin het Frans Ottenstadion, waar deze verenging al vanaf 1971 onderdak heeft.

Foto’s hiervan zijn te vinden op de Facebook-pagina van de Sociëteit Olympisch Stadion.

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets