MONIQUE VAN DER VORST SCHITTERDE OPNIEUW

(door Hans de Bie)

Monique van der Vorst schitterde weer. Dit keer tijdens een in het Engels gevoerd Monique van der Vorstinterview, dat haar werd afgenomen tijdens het Wheelchair Tennistoernooi voor dubbelspelen in het Frans Otten Stadion, het Invacare Tennis Doubles Masters. Het stadion dat de vaste plaats is, waar de belangrijkste toernooien voor sporters met een lichamelijke beperking plaatsvinden. Monique was daar natuurlijk als sterk geïnteresseerde toeschouwster. Met blijvende blije emoties na het wonderbaarlijke herstel van haar eigen lichamelijke beperking gedurende vele jaren. Monique kreeg voor een volle zaal in het Frans Otten Stadion een aantal vragen, die zij met vol vakvrouwschap beantwoordde. Met als motto, dat in grote letters boven het podium aangegeven werd, “The way to success is paved with challenges”. Een motto, dat Monique op het lijf geschreven is.

De ondervragers van het interview waren dan ook terecht diep onder de indruk van haar antwoorden. De sporten triatlon en handcycling , warmee Monique wereldwijd, zoals ook Para-Olympische successen behaald heeft, staan allen gegrift in de herinnering van de leden van onze Sociëteit Olympisch Stadion. Waar Monique altijd met plezier komt en van harte welkom is. Haar gezellige aanwezigheid en interessante interview in het Frans Otten Stadion was weer een leuke ervaring. Monique’s verrassing voor mij was haar mededeling tijdens het interview, dat zij een boek over haar leven tot dusver aan het schrijven is. “Wat is de titel?”, vroeg een van de interviewers. Haar reactie: “Gewoon duidelijk en kort. Zoiets als: “I can walk !”. We kijken naar Monque’s boek uit.

 

Ook m’n ontmoeting met Esther Vergeer, mondiaal wheelchair-toptennisspeelster, tijdens dit Wheelchair Tennistoernooi, en ook lid van onze Sociëteit Olympisch Stadion, deed mij veel plezier. Dat m’n verblijf op deze dag in het Frans Otten Stadion plaatsvond, bewees ook weer opnieuw, dat de gastvrijheid van stadiondirecteur Ger Koopman en zijn vakbekwame staf, een steeds herhaalbare belevenis is.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets