Monique van der Vorst naar vrouwenploeg Rabo

(uit Rabo Sport)
monique van der vorst3Het nieuwe Rabobank Women Team neemt definitieve vormen aan. De laatste toevoeging aan de ploeg is de 27-jarige Monique van der Vorst, ons jongste sociëteitslid! Bestuur en leden wensen haar heel veel geluk en succes!

De studente Bewegingswetenschappen aan de VU in Amsterdam is, op zijn zachtst gezegd, een opmerkelijke verschijning in de Raboploeg.
Van der Vorst zat jarenlang in een rolstoel, won tal van medailles in het aangepast sporten (oa handbiken waar ze 2x zilver won op de olympische spelen in Beijing). Nu een intensieve en zware revalidatie legde Van der Vorst zich toe op het wielrennen en dat ging haar goed af. Vanaf volgend seizoen komt ze uit het Rabobank Women Team van Jeroen Blijlevens.Blijlevens legt uit: “dit is een hele leuke uitdaging, Monique kan nog heel veel leren, maar ik weet zeker dat de rest van de meiden veel kan opsteken van Monique. Ze beschikt over de juiste mentaliteit, wilskracht, hetgeen ze wel bewezen heeft tijdens haar carriere in het aangepast sporten. Ze wil graag wielrennen en wij gaan haar daarbij ondersteunen.”Voor Monique van der Vorst is de stap een gouden greep: “ik ben eigenlijk compleet vereerd, dat ik me bij de Rabobank kan ontwikkelen als wielrenster, deze ploeg is de beste omgeving met veel ervaring en expertise. Bovendien kan ik van Marianne Vos enorm veel leren.”

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets