Minister leidt landelijk sportnetwerk

Edith SchippersEen landelijk sportnetwerk moet ervoor gaan zorgen dat sport in Nederland op een hoger niveau wordt gebracht en dat meer mensen gaan sporten. Het gaat dan niet alleen om het versterken van de topsport, maar ook om de zogeheten breedtesport zoals bij de lokale voetbal- of tennisvereniging.

Dat meldde minister Edith Schippers (Sport) vrijdag bij de opening van een sportaccommodatie in Groesbeek. In het netwerk worden de krachten gebundeld van onder meer sportbond NOC*NSF, topsporters, sportwethouders, bedrijven en andere initiatiefnemers. Schippers wordt zelf voorzitter van dit netwerk. Ze wil ,,het beste wat we hebben combineren”.

Die combinatie is nodig, omdat de initiatieven die er nu zijn om sport te stimuleren, te verbrokkeld en te weinig zichbaar zijn, vindt Schippers.
Daarnaast is er een gat gevallen door het verdwijnen van Olympisch Vuur, een programma dat gericht was op het binnenhalen van de Olympische Spelen. Daarin was ook aandacht voor het stimuleren van sport, maar dat bleef toch enigszins onderbelicht, meent de minister. (bron: ANP)

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets