Mexico Acht tegen Londen 2012 Acht

(door Jaap Reesink)
Op woensdag 3 augustus is een ploeg van Studio Sport naar de Bosbaan Jaap Reesinkin Amsterdam getogen. Daar roeit de Holland Acht die traint voor de Olympische Spelen volgend jaar in Londen.

Vele jaren geleden, om precies te zijn 43 jaar in 1968, trainde daar eveneens een acht, maar toen voor de Olympische Spelen in Mexico. Deze acht werd toen gevormd uit roeiers van slechts een vereniging, namelijk van de Amsterdamse Studenten Roeivereniging Nereus.

Nu gaat deze Mexico Acht, in exact dezelfde opstelling, wederom een wedstrijd roeien en wel op 22 oktober in Boston (USA). Afgelopen woensdag hebben de bovengenoemde twee achten tegen elkaar geroeid op de Bosbaan. Studio Sport heeft daar uitgebreid opnames van gemaakt en interviews afgenomen. Zondag 7 augustus jl. werd dit uitgezonden op Nederland 1.

Als roeier van die Mexico Acht raad ik jullie aan deze bijzondere uitzending met extra veel aandacht te volgen! Zo vaak komt roeien (en ik helemaal niet) niet op de TV!

De reportage is terug te zien op de site van Studio Sport. Klik hier voor ‘Twee Generaties Achten’.

 

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets