Martina treft snelste sprinter bij Flame Games

Justin Gatlin neemt deel aan de Flame GamesDe snelste sprinter ter wereld komt vrijdagavond 22 augustus naar de Flame Games in het Olympisch Stadion. De 32-jarige Amerikaan Justin Gatlin verschijnt dan aan de start van de 100 meter en vindt Churandy Martina naast zich.

De gewezen Olympisch kampioen en wereldkampioen, die in 2010 terugkeerde na een gehalveerde schorsing (4 jaar) wegens dopinggebruik, duikt dit jaar bij bijna elke wedstrijd die hij loopt ruim onder de 10 seconden. In Lausanne noteerde hij onlangs met 9.80 de beste wereldtijd.

 

Ook bij het hoogspringen komen er toppers, onder wie de Amerikaan Jesse Williams, die de Europese jeugdkampioen (2,28 m) Douwe Amels uit Friesland tegenkomt. Williams (30) werd in 2011 in Daegu wereldkampioen en heeft een persoonlijk record van maar liefst 2.37.
Het voorprogramma begint om 18.00 uur. Het hoofdprogramma barst om 20.00 uur los en duurt tot half elf.

Bron: losseveter.nl

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets