MARLEEN MOLENAAR WEG BIJ AZ-VROUWENVOETBAL

Marleen Molenaar is per direct bij AZ vertrokken. Ons lid van de Sociëteit Olympisch Stadion was in Alkmaar de afgelopen drie seizoenen manager vrouwenvoetbal en won met de AZ-ploeg drie keer de landstitel. Marleen (rechts op de foto) realiseert zich dat zij een moeilijk besluit moest nemen. Zoals zij op de website van AZ duidelijk te kennen gaf. “De aanbieding van het nieuwe contract als manager van het vrouwenvoetbal bij AZ gaf mij onvoldoende vertrouwen voor de toekomst. En werd weinig waardering naar mij gegeven”, aldus Molenaar. Zij liet wel weten dat zij trots is op haar uitstekende staf en selectie met wie zij heeft mogen samenwerken.

De AZ-voetbalspeelsters wonnen de eerste drie landstitels sinds de oprichting van de Eredivisie Vrouwen in 2007. Marleen Molenaar is de dochter van Kees Molenaar, die samen met zijn broer Klaas (ook lid van de Sociëteit O.S.) aan de basis stond van het landskampioenschap (mannen) van AZ in 1981. Enige tijd geleden gaven Marleen Molenaar en Daphne Koster op een ledenavond van onze Sociëteit een presentatie over de forse opkomst van het vrouwenvoetbal in ons land. Daphne Koster is een van de topvoetbalspeelsters van ons land en vertrok later naar de Verenigde Staten om daar te gaan spelen voor de Amerikaanse club Sky Blue FC.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets