Marathontoren na een jaar weer uit de steigers

marathontorenDoor Jurryt van de Vooren 17-11-2011

De Marathontoren voor het Olympisch Stadion is weer in volle glorie te bewonderen na groot onderhoud. Dit karakteristieke bouwwerk heeft daarom een jaar in de steigers gestaan. Het was de eerste fundamentele onderhoudsbeurt sinds de renovatie van eind vorige eeuw.

In 1998 stond de Marathontoren in de steigers als onderdeel van de grote renovatie van het Olympisch Stadion. Twaalf jaar later gebeurde dit opnieuw, omdat de toren opnieuw moest worden behandeld, geschilderd en gereinigd. Ook zijn de luifels hersteld, is er nieuw glas geplaatst en zijn er nieuwe lampen – geheel volgens de nieuwe eisen LED-lampen.

De schaal bovenop de Marathontoren springt nu extra in het oog, omdat die in de afgelopen jaren erg vuil was geworden. Gecombineerd met de nieuwe lampen lijkt de gereinigde koepel nu bijna licht te geven.

Heel symbolisch, want in 1928 brandde hierin tenslotte voor de eerste keer in de geschiedenis van het Olympisch Stadion het olympisch vuur.

De renovatie geschiedde in samenwerking met Bouwinvest, mede-eigenaar van de Marathontoren. Zie verder: https://www.sportgeschiedenis.nl/2011/11/17/marathontoren-na-een-jaar-weer-uit-de-steigers.aspx

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets