Luciano Balestra te gast bij de Sociëteit Olympisch Stadion

Op 16 december 2021 vond onze zeer geslaagde eindejaarslunch plaats in het Frans Otten Stadion. Te gast waren de freerunner Luciano Balestra en zijn leerling Max van Rossum. Twee jaar geleden ontving Balestra van de Sociëteit Olympisch Stadion de aanmoedigingsprijs tijdens het Jaardiner van de sociëteit. Sinds die tijd is er heel wat gebeurd. Samen met zijn vriend en compagnon Gaetano Carretto richtte hij de Freerun University op en worden er inmiddels op zeven locaties (o.a. Amsterdam, Den Haag, Heerenveen, Houten en Uithoorn) op professionele wijze de finesses van het freerunnen onderwezen. De bedoeling is om in de komende jaren nog heel wat freerun-hallen in te richten, in totaal 40.

Balestra is dag en nacht bezig om het freerunnen te populariseren en wist daar zeer gepassioneerd over te vertellen. Deze urban sport spreekt de jeugd bijzonder aan, de sociale media zoals Tik Tok en Instagram besteden er veel aandacht aan. Er staan in Amsterdam enkele projecten op stapel in ontwikkelingswijken.

Balestra is ook een topsporter die internationaal op het allerhoogste niveau meedoet aan freerun-wedstrijden. In Japan hoopt hij zich binnenkort te kwalificeren voor de urban games die in juli 2022 zullen plaatsvinden. De leden van onze sociëteit kunnen Balestra en andere freerunners het komende jaar op 21 en 22 mei aan het werk zien in Olympisch

Stadion. Als voorproefje liet Max van Rossum met enkele zeer atletische sprongen zien dat het freerunnen zeer uitdagend is, veel controle over je lichaam en geest vereist.

Al met al was de hernieuwde kennismaking met Luciano Balestra een voltreffer. Onze sociëteit zal hem op de voet volgen en waar mogelijk verder ondersteunen in zijn streven op het freerunnen nog meer op de kaart te zetten in Nederland.

Links: Luciano Balestra, midden: Nita Manurat, rechts: Max van Rossum

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets