Ligthart verdedigt zesdaagsetitel

Pim LigthartPim Ligthart verdedigt zijn titel op de Amsterdamse zesdaagse.  De renner van Vacansoleil-DCM, volgend jaar rijdend voor Lotto-Belisol, doet een gooi naar de eindzege samen met de Duitser Marcel Kalz. Vorig jaar was de Deen Mörköv zijn partner maar die doet dit keer niet mee.
Amsterdam, van 21-26 oktober, telt een veld met wereldkampioenen en Olympische kampioenen, naast baanspecialisten en talenten.

 

Jens Mouris maakt samen met Wim Stroetinga zijn opwachting in het Velodrome van Amsterdam. Barry Markus vormt een koppel met de Duitser Robert Bartko. Verder start Raymond Kreder met de Duitser Leif Lampater en rijdt zijn neef Wesley Kreder met de Zuid-Afrikaan Nolan Hoffmann.

Het complete rennersveld:

1. Pim Ligthart / Marcel Kalz (Dld)
2. Aaron Gate (N-Zl) / Luke Roberts (Aus)
3. Jens Mouris / Wim Stroetinga
4. Kenny De Ketele (Belg / Gijs Van Hoeke (Belg)
5. Nick Stöpler / Yoeri Havik 
6. Leif Lampater (Dld) / Raymond Kreder
7. Barry Markus / Robert Bartko (Dld)
8. Tristan Marguet (Zwits) / Marc Hester (Den)
9. Melvin Boskamp / Jesper Asselman
10. Wesley Kreder / Nolan Hoffmann (Z-Afr)
11. Guy East (VS) / Daniel Holloway (VS)
12. Martin Hacecky (Tsj) / Vojtech Hacecky (Tsj)
13. Didier Caspers / Melvin van Zijl.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets