Kwart miljoen stadsdeel Zuid voor Olympisch Stadion

alt‘Het is erg positief en wij zijn zeer verheugd dat stadsdeel Zuid het Olympisch Stadion een incidentele subsidie van een kwart miljoen euro heeft verstrekt,’ aldus stadiondirecteur Hans Lubberding. ‘Een goed bericht in het mooiste evenementenjaar van ons stadion sinds de renovatie.”

De aftrap in de winter met de Coolste baan was overweldigend, daarna volgden Kingsday ,COPA Amsterdam, Olympic Moves en recent nog de door 6.000 kijkers bezochte, zeer geslaagde NK atletiek met de verbetering van maar liefst drie (waarvan twee zeer oude) Nederlandse records.
Verder dit jaar zijn er nog interessante events als de Flame Games, de nationale Rollatorloop,het klassieke muziekproject PickNick at the Olympic en de Marathon van Amsterdam.

De eenmalige subsidie van Stadsdeel Zuid is bedoeld om alle activiteiten met een maatschappelijk, museaal en educatief karakter waarvoor in 2014 verplichtingen zijn aangegaan ( zoals de open dag met de Johan Cruifjf-foundation, de Koala Games, de 4 mei-herdenking, de Nico Scheepmakerbeker, de schoolsportdagen, de rollatorloop, en de museale/educatieve exposities en activiteiten ( w.o. de skiff van Jan Wienese, de Gouden Riem, 50 jaar Olympisch Wintergoud, en de Spelen van Sotsji) doorgang te laten vinden.
De programmering van het Het Olympisch Stadion is in lastig vaarwater gekomen door het intrekken van de financiële steun door NOC*NSF en Lotto in 2014 en de Stichting Olympisch Stadion Amsterdam in 2015.De Amsterdamse Sportraad deed op 3 april een beroep op de Amsterdamse gemeenteraad om zijn verantwoordelijkheid te nemen bij het zoeken van een toekomstbestendige oplossing voor de programmering en het beheer van het Olympisch Stadion.De Sportraad schreef aan de gemeente Amsterdam, toen de onderhandelingen over een -inmiddels gevormd – college in volle gang waren, onder meer:

‘Het Olympisch stadion is een iconisch uithangbord van de stad Amsterdam en een onmisbaar onderdeel van ons nationaal cultureel erfgoed. De exploitatiemogelijkheden lijken te beperkt om structureel te kunnen voorzien in de onderhoudskosten van het monument. Aflopende contracten vragen in combinatie met het naderende EK Atletiek in 2016 om een vernieuwde benadering, waarbij enerzijds recht gedaan wordt aan zijn status als monument en anderzijds invulling wordt gegeven aan de sportieve functie van deze unieke accommodatie.’

In september zal het advies van de Sportraad door de gemeenteraad in behandeling worden genomen. Dan zal duidelijke worden of het Olympisch Stadion, naast de eventprogrammering, vanaf 2015 invulling kan blijven geven aan de onderscheidende en maatschappelijke projecten en activiteiten die in de afgelopen jaren zijn ontwikkeld en waarvoor bij een breed publiek ( sporters en liefhebbers van 8-88 jaar) grote waardering is ontstaan. Mocht die steun er niet komen dan zal de focus van het Olympisch Stadion in de nabije toekomst worden beperkt tot het instandhouden van het monument en de verhuur van het stadion aan grote events.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets