KPN wil Sotsji-huldiging in Olympisch Stadion

Hans LubberdingHoofdsponsor KPN is ogenschijnlijk niet ingenomen met de deal Assen als huldingsplek voor de Olympische wintersporters uit Sotsji op 24 februari 2014.

Hoofd sponsoring KPN, Mark Versteegen noemt dat op twitter ‘apart,’ omdat er op dat moment in het Olympisch Stadion in Amsterdam een ijsbaan ligt die ideaal gebruikt zou kunnen worden.

 

KPN is hoofdsponsor van de KNSB en met TVM ook sponsor van de tijdelijke ijspiste. TVM schaart zich achter deze mening. Directeur Hans Lubberding zegt dat het Olympisch Stadion te allen tijde thuishaven moet zijn van Olympische huldigingen. Daar is ook de ‘Wall of Fame’ gehuisvest, het overzicht van alle Nederlandse Olympische winnaars.

Verder komen er via twitter reacties van oud-topsporters. Oud-Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage vindt het ook ‘apart.’ Oud-wereldkampioene Renate Groenewold, die in Assen woont, vindt het prachtig dat de huldiging in haar woonplaats is, ‘maar snapt het soms ook niet helemaal.’

 

De gemeente Assen betaalt 30-duizend euro voor de huldiging. (Bron: RTV Drente en eigen  nieuwsgaring)

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets