Koninklijke druk op Eurlings

Koning Willem AlexanderDe koning heeft er persoonlijk voor gezorgd dat Camiel Eurlings als lid van het IOC wordt voorgedragen en niet voorzitter André Bolhuis van NOC*NSF.
Eurlings is volgens een artikel in de NRC van 31 augustus door de koning onder druk gezet nadat de KLM-chef had gezegd ‘geen tijd’ te hebben voor die functie. De leeftijd van Bolhuis, die 4 oktober 67 wordt, werd als bezwaarlijk gezien, omdat een IOC-lid met zijn 70ste af moet treden. 

Bolhuis zou hebben volgehouden kandidaat te willen worden, waarna de koning met oud-IOC-lid Hein Verbruggen een brief naar de sportkoepel stuurde -die in het bezit van de NRC is, schrijft de krant, waaruit de NRC concludeert dat die een afwijzing voor Bolhuis betekent: ‘Betrokkene zou tijd moeten krijgen om stapsgewijs een loopbaan binnen het IOC te kunnen opbouwen, zodat tegen de tijd dat een Olympische kandidatuur gaat spelen, hij/zij een stevige positie heeft binnen de organisatie.’

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets