Koning opent YEOF

Opening Yeof 2013Nadat 2300 jonge sporters tussen de 13 en 19 jaar het stadion Galgenwaard in Utrecht waren binnengekomen, heeft Koning Willem Alexander het 12de Youth European Olympic Festival (YEOF) geopend. Aanwezig was ook de president van het IOC, Jacques Rogge.

Rogge was in 1991 initiator van de oprichting van de voormalige Jeugd Olympische dagen die onder auspiciën vallen van het Europees Olympisch Comité.

Tot en met vrijdag zal er op diverse locaties in Utrecht een negental sporten worden beoefend. Ook bij deze jeugdspelen werd de rij van deelnemende landen geopend door Griekenland en besloten met een luid bejubeld Nederlands team. Bij de dragers die de Olympische vlag binnen brachten, was ook Anton Geesink junior, een eerbetoon aan zijn in 2010 overleden vader, Anton Geesink, IOC-lid.

Het Olympisch Vuur werd aangestoken door Max Geesink, kleinzoon van Anton Geesink. Leontien van Moorsel en Esther Vergeer droegen de fakkel het stadion in.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets