‘Klacht tegen Rusland’

Eberhard van der LaanBurgemeester Eberhard van der Laan roept de Nederlandse regering op een klacht tegen Rusland in te dienen bij het Europese hof in Straatsburg.
Dat hof moet de antihomowet in Rusland toetsen aan het verdrag voor de mensenrechten. Van der Laan deed die oproep voor 2500 toeschouwers tijdens het concert To Russia with love op het Museumplein. Hij had behalve zijn ambtsketen een veelkleurige kralenketting om die voorganger Schelto Patijn ooit droeg bij de Gay games.

Rusland, zei van der Laan, is het enige land waar de rechten van de persoonlijke levenssfeer eerder worden ingeperkt dan uitgebreid. 

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets