John Volkers komt bij de ALV vertellen over het fiasco van de Spelen in Rio

Na de ALV van komende dinsdag 28 maart in de 1928-zaal van het Olympisch Stadion komt John Volkers van de Volkskrant zijn ervaringen vertellen over de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Hij heeft daar zelf de volgende tekst voor geschreven:

John Volkers (1955) bezocht in Rio de Janeiro zijn dertiende Olympische Spelen. Hij was bij de Zomerspelen van de partij sinds 1984 (Los Angeles). Winterspelen deed hij sinds 2002 (Salt Lake City). Hij houdt er nog niet mee op. Volgend jaar doet hij de Winterspelen van Pyeongchang en twee jaar later zit hij, bij leven en welzijn, op de tribune te Tokio.
Rio waren in zijn opvatting de slechtst georganiseerde Spelen uit zijn persoonlijke geschiedenis. De chaos van Atlanta 1996 werd moeiteloos overtroffen in de stad die nooit de Spelen had mogen krijgen. Wie vijftig kilometer naar het zuiden reed, vanuit het hart van de stad, zag zoveel krotten dat het direct als een schande voelde om hier, op deze plek, de pracht en praal van de Spelen te tonen. Al dat kostbare geld had beter besteed kunnen worden. Driewerf schande voor het IOC dat maar doet. De kleine man wordt er niet beter van.
Het gehoor in het Olympisch Stadion zal Volkers, al 28 jaar in dienst van de Volkskrant, verwennen met zijn enthousiasme dan wel zijn kritiek op de Nederlandse prestaties in Brazilië. De foto’s zijn van Klaas Jan van der Weij. Vragen zal hij met gretigheid beantwoorden.

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets