JAARPROGRAMMA 2023 Sociëteit Olympisch Stadion

Januari
Nieuwjaarsborrel  Donderdag 19 januari: Frans Otten Stadion  

Februari
Dinsdag 28 februari: 19.30 uur Olympisch Stadion 1928 zaal, met borrel na afloop. Op weg naar de WK in Den Haag en de OS in Parijs met Floris van de Werken.  Floris is samen met zijn teamgenoot Bart Lambriex tweevoudig wereldkampioen in de 49-er klasse. Zij prolongeerden in 2022 hun wereldtitel. Daarnaast behaalden zij vorig jaar zilver op de Europese kampioenschappen. Door deze prestaties werden ze in 2022 gekozen tot beste zeilers van Nederland (de Conny van Rietschoten trofee), werden ze genomineerd voor de titel World Sailor of the Year  en schopten ze het tot de longlist voor sportploeg van het jaar 2022.  

Maart
Donderdag 30 maart: 17.30 uur Olympisch Stadion 1928 zaal: Algemene Ledenvergadering Na afloop is er zoals gebruikelijk een buffet  

April
Donderdag 20 april SOS online 1 (Nederlandse-Topsport in het buitenland)

Mei
Donderdag 4 mei: Olympisch Stadion Nationale Sportherdenking  
Donderdag 25 mei: 19.00 uur Olympisch Stadion 1928 zaal, met borrel na afloop Presentatie Europese kampioenschappen Parasporten (onderwerp onder voorbehoud)
 
Juni
Woensdag 14 juni: Frans Otten Stadion (tijdstip volgt) Aspergediner, aansluitend kijken we gezamenlijk naar de halve finale Nations League: Nederland-Kroatië  

Juli/Aug
In juli en augustus zijn er weer veel belangrijke evenementen, waarvan een aantal in Nederland, In deze zomermaanden gaan we kijken of we iets kunnen organiseren rondom één of meer van de volgende evenementen:   WK Vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland (20 juli – 20 augustus)  
World Gymnaestrada Amsterdam (30 juli – 5 augustus) met openings- en sluitingsceremonie in het Olympisch Stadion  
European Para Championships 2023 Rotterdam (8-20 augustus)  
WK zeilen in Den Haag (10-20 augustus)  

September
Donderdag 14 september: Frans Otten Stadion (tijdstip volgt) Mosselavond  

Oktober
Donderdag 19 oktober: 19.00 uur Olympisch Stadion 1928 zaal, met borrel na afloop Paneldiscussie met een aantal voorzitters van verenigingen/bonden Thema: hoe overleef je als vereniging in een tijd dat veel mensen zich niet meer onvoorwaardelijk, langjarig willen binden.  

November
Woensdag 9 november: SOS online 2 (Olympische Verhalen)  

December
Vrijdag 1 december: Plaats en tijdstip worden later bekend gemaakt Jaardiner  

U kunt het jaarprogramma hieronder ook downloaden

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets