IOC: verdere strijd tegen doping

dopingHet uitvoerend comité van het IOC trekt ruim zeven miljoen euro uit voor onderzoek naar nieuwe methodes doping op te sporen en nodigt regeringen van landen die bij de WADA (werelddopingautoriteit) zijn aangesloten eenzelfde bedrag in een nieuw fonds te storten.
 

Tevens wordt ruim zeven miljoen gestort in een nieuw fonds om schone sporters te beschermen tegen enige vorm van manipulatie of eraan gerelateerde corruptie. Er is een plan gelanceerd, IBIS (Integrety Betting, Intelligence System) om gokken tegen te gaan, in samenwerking met internationale sportfederaties en Interpol. (Bron: IOC).

 

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets