IOC: protesten tijdens persconferentie

IOC verbiedt protestenDeelnemers aan de Olympische Spelen kunnen bestraft worden als zij bij een medailleceremonie op het podium in woord of gebaar hun onvrede uiten over de Russische antihomowet of zaken rond mensenrechten. Dat meldde het Internationaal Olympisch Comité.

Het is voor het IOC geen probleem als sporters dat tijdens persconferenties doen. IOC-voorzitter Thomas Bach verklaarde dat op basis van het olympisch handvest politieke protesten en demonstraties binnen de olympische ‘venues’ verboden zijn.

“Spelen geen podium voor protest”

“De Spelen mogen niet gebruikt worden als een podium voor politieke protesten, hoe terecht de uitingen ook zouden zijn”, vertelde Bach maandag tijdens een persconferentie.

“Het IOC zal, indien nodig, maatregelen nemen tegen individuen. Aan de andere kant genieten de atleten vrijheid van meningsuiting. Als ze in een persconferentie een politiek standpunt willen verkondigen, staat hen dat vrij.”
(bron NOS)

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets