IOC geruster over bouw Rio 2016

Thomas BachDrie maanden na het alarmerende rapport over de stadions voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro is IOC-president Thomas Bach eniszins gerustgesteld.
‘We zijn erg gelukkig dat de meeste zorgen geen werkelijkheid zijn geworden. We voelen een groot enthousiasme en dito dynamiek bij het organisatiecomité, de burgemeester van Rio en de gouverneur.

Toch moeten we waakzaam blijven want er is geen tijd te verliezen.’ In april zei vicevoorzitter John Coates nog dat wat hij had gezien het slechtste was dat hij ooit had meegemaakt, erger dan de voorbereiding op Athene 2004.

 

Het IOC kreeg het rapport van de Marokkaanse voorzitter van de coördinatiecommissie Nawal El Moutawakel, winnares op de 400 meter horden tijdens de Olympische Spelen van 1984 in LA. En van de de voorzitter van het organisatiecomitë Carlos Arthur Nuzman.

Twee banen voor snelbussen zijn klaar, een derde is bijna klaar en de bouw c.q. uitbreiding van de metro ligt op schema.Het gras voor de golfbaan is gelegd en de bouw van het Olympisch dorp vordert. Volgende maand wordt er in een aantal stadions getest. Daarnaast zijn er al 500 scholen in Rio die willen meewerken aan een programma voor de jeugd.

Bach zei ook dat de werkgroepen-Olympische agenda 2020, waaraan ook Nederlands IOC-lid Camiel Eurlings deelnam, aanbevelingen hebben gedaan, die op 8 en 9 december in Monaco tijdens een buitengewonnen zitting van het IOC wereldkundig worden gemaakt.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets