In Memoriam Rein Minor

Op 13 december 2020 overleed Rein Minor op 77-jarige leeftijd. Rein was sinds 2002 lid van onze sociëteit en een trouw bezoeker van de bijeenkomsten.

Veel leden van de sociëteit waren bevriend met Rein, innemend en belangstellend als hij was. Hij kende ook veel leden van AFC, waar hij sinds 1965 lid van was, in de hogere elftallen voetbalde en later nog lange tijd bij de veteranen actief was. Rein bekleedde 25 jaar ook het voorzitterschap van de Vereniging van Edelstieren van Stamboekclub AFC, waar onze leden Wouter Amesz en Henk Foppen nu bestuursfuncties bekleden. Maar de sportieve belangstelling van Rein reikte heel veel verder. Zo reed hij drie keer de Elfstedentocht uit. Bij de aller zwaarste tocht ooit in 1963, die Reinier Paping won, werd Rein tegen zijn zin in Franeker van het ijs gehaald, het was toen veel te gevaarlijk.

Naast voetbal en schaatsen heeft Rein in clubverband gehonkbald en getafeltennist, was hij bergbeklimmer en berggids, fanatiek skiër en hardloper. In 1974 liep hij voor het eerst twee ronden om de Sloterplas. De lange afstand werd zijn nieuwe liefde. Het Olympisch Stadion was zijn huis waar hij begon met zwaardere trainingen voor de lange afstand. Veel, heel veel kilometers heeft hij achter zich. Het is voorgekomen dat hij in de morgen ging voetballen en in de middag nog eens 21 km ging lopen. Verschillende marathons liep Rein uit. Ook die in New York in 1988. Bij elkaar een ongelofelijk sportleven.

Tot het echt niet meer ging is Rein met zijn vrouw Elly onze sociëteit blijven bezoeken. Het bleef een groot genoegen om hem te ontmoeten. We zullen Rein zeer missen.

Machiel van der Woude

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets