In Memoriam Piet Kranenberg

PietKranenbergDucoStadigPiet Kranenberg, Erelid van onze Sociëteit, overleed vorige week woensdag op 91-jarige leeftijd. ‘Piet Graniet’ staat vooral bekend als de man die het Olympisch Stadion redde van de sloop. ‘Je breekt geen Olympisch Stadion af. Dat doe je niet als je jezelf als land respecteert’, zei Kranenberg ooit.

Hij begon een reddingsactie toen de gemeente het monument in de jaren negentig wilde slopen. Kranenberg slaagde er in genoeg geld bij elkaar te verzamelen om een restauratie te bewerkstelligen. Sindsdien stond hij bekend als ‘Stadionredder’. Overigens werd door zijn toedoen ook het Hiltonhotel gebouwd en Artis uitgebreid.

Piet Kranenberg was een zeer gewaardeerd lid van onze Sociëteit en een vaak en graag gezien gast bij onze bijeenkomsten. Hij werd ook nooit moe zijn verhaal te vertellen, o.a. in het radioprogramma Verre Verwanten vorig jaar zomer, waarin hij werd geïnterviewd door de sociëteitsleden Bab Barens en Jurryt van de Vooren.

Piet Kranenberg is dinsdag begraven op begraafplaats Zorgvliet waar vriend en dominee Ter Linden de uitvaartdienst leidde.

Wij wensen zijn vrouw Alicita en verdere familie veel sterkte om dit verlies te kunnen dragen en veel mooie herinneringen aan een leven met een groot mens.

Namens de Sociëteit Olympisch Stadion
Nelleke Penninx, voorzitter

Meer foto’s van Piet Kranenberg, klik hier

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets