IN MEMORIAM HENK FOPPEN


Op 29 augustus 2022 is ons Lid van Verdienste Henk Foppen overleden. Volkomen onverwacht maakte een hartstilstand een eind aan zijn leven. Henk was pas 64 jaar en stond midden in het leven dat hij met zijn vrouw Laura twenty-four/seven deelde. Wat een schrik en wat een verdriet. Het overlijden van Henk is nauwelijks te bevatten. Hij was zo levenslustig, zat vol met plannen, was enthousiasmerend en altijd bereid de handen uit de mouwen te steken. De Sociëteit Olympisch Stadion is Henk veel dank verschuldigd voor zijn geweldige inzet in de afgelopen jaren en zijn vriendschap.

Op 7 juni 2006 volgde Henk Frans Ris op in het bestuur van onze sociëteit. Gelet op zijn ruime ervaring met het organiseren van evenementen en zijn uitgebreide horecakennis ging hij zich bezighouden met de happenings in de toenmalige Meeting Plaza en de Olympische 1928 zaal van het Olympisch Stadion, en later ook in het Frans Otten Stadion. Door de inzet van Henk, meestal samen met Laura, was alles altijd tip-top geregeld en werden onze leden vaak verrast door de bijzondere aankleding van de zaal.

Henk was een teamplayer. In het bestuur werkte hij nauw en graag samen met de voorzitters Jan van Galen en Nelleke Penninks, de ereleden Carla de Groot en Hans de Bie, en de Leden van Verdienste Renze Hasper en Frank Schröder. Met erelid Chris Schröder had Henk een warme band. Ze waren samen o.a. druk in de weer om advertenties te verkopen en sponsors voor de sociëteit binnen te halen. Toen Henk op 27 maart 2013 afscheid nam van het bestuur werd hij logischerwijs tot Lid van Verdienste benoemd. Hij had het erg druk met zijn bedrijf, maar desondanks kon onze sociëteit na zijn tijd in het bestuur bij grote evenementen altijd rekenen op de expertise van Henk en zijn organisatorisch talent. Zo ook in 2018 toen het jaardiner door hem georganiseerd werd. Het werd een onvergetelijke avond, met de super moedige snowboardster Bibian Mentel in de hoofdrol.

Veel sociëteitsleden kennen Henk ook van de voetbalvereniging AFC waar hij jarenlang speelde bij de senioren en in de veteranen en waar hij voorzitter/Opperstier was van het genootschap van AFC’ers die geboren zijn onder het sterrenbeeld Stier. Afgelopen zaterdag, 28 augustus, ontmoette ik Henk op AFC en was hij vol plannen, samen met Laura en zijn kinderen en kleinkinderen, maar ook als voetballer én lid van onze sociëteit. Tot ons aller verdriet komen die plannen niet uit.

We zullen Henk herinneren als een fantastisch lid van onze sociëteit en als een hartelijk mens waar je op kon bouwen. Laura en de kinderen wensen we alle sterkte toe.

Namens het bestuur,

Machiel van der Woude

Voorzitter

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets