In 2018 weer schaatsen in Olympisch Stadion

De WK schaatsen allround van 2018 waren al aan Nederland toegewezen, maar waar dat toernooi zou zijn, was nog niet beslist. De voorkeur van de Nederlandse schaatsbond ging uit naar het Olympisch Stadion in Amsterdam en daar is de ISU, de internationale schaatsunie, in meegegaan. In 2018 is het 125 jaar geleden dat het eerste wereldkampioenschap werd gehouden, ook in Amsterdam, op het Museumplein. Dat toernooi was overigens alleen voor mannen en Jaap Eden won de titel.

Er is door de ISU één voorbehoud gemaakt: mocht het weer tegenwerken, verhuist de titelstrijd van 10 en 11 maart 2018 naar het overdekte Thialf in Heerenveen. In 2014 lag al eens een ijsbaan in het Olympisch Stadion. In de periode van 1 februari tot 2 maart 2014 kon er geschaatst worden en in het laatste weekend werden de NK allround en sprint verreden.

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets