IJsstadion Icedôme Almere van de baan

IcedomeKNSB, NOC*NSF en Icedôme Almere zijn tot de conclusie gekomen dat de bouw van het ijsstadion ‘Icedôme’ in Almere niet door kan gaan. In een persbericht meldden zij dat het niet is gelukt om de benodigde middelen en partijen bij elkaar te krijgen.

 

NRC-journalist Rob Schoof op Twitter:

KNSB en NOC*NSF hebben de samenwerking met Icedôme Almere, die voortkwam uit de eerdere tenderprocedure, beëindigd. De gunning aan Icedôme Almere om de Topsport Trainingsaccommodatie te worden voor het langebaanschaatsen, shorttrack, kunstrijden en inline-skaten vervalt hierbij.


Twee maanden geleden was het plan nog anders

In april was er het bericht dat de KNSB en NOC*NSF vasthielden aan het Icedôme in Almere als nieuwe topsportlocatie. Ze wilden dat toen snel vastleggen in een overeenkomst.

Deskundigen op het gebied van ijsbaanexploitatie spraken vorig jaar in NRC Handelsblad hun twijfels uit over de bouw van Icedôme.

“De kosten zijn 183 miljoen euro en inkomensposten die daar tegenover staan, zijn volgens hen ‘veel te ambitieus’ begroot. Het runnen van een schaatshal ís al lastig, zeggen zij. Koelinstallaties, nodig voor het juiste klimaat in de hal, vreten energie. En de energieprijzen zijn hoog.”


Financiële zaakjes op orde

In eerste instantie moesten de financiële zaakjes van de nieuwe schaatshal voor 1 april op orde zijn, maar de organisatie kreeg uitstel. De KNSB en NOC*NSF zagen toen nog voldoende perspectief om de samenwerking voort te zetten.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets