Hoe Jumbo-Visma de beste wielerploeg ter wereld werd

Nando Boers is 27 februari te gast bij de Sociëteit Olympisch Stadion in verband met zijn boek Het plan. Hoe Jumbo-Visma de beste wielerploeg ter wereld werd.

In de drie jaar voorafgaand aan de Tourwinst van Jonas Vingegaard in 2022 verbleef Nando Boers dicht bij Team Jumbo-Visma. Hij mocht als fly-on-the wall overal bij aanwezig zijn, zag van nabij hoe de raceplannen van de wielerploeg werden ontwikkeld en uitgevoerd en sprak drie jaar lang veelvuldig met de renners (waaronder Wot van Aert, Tom Dumoulin, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard) en coaches over o.a. tactiek, teamgeest, voeding en trainingsmethodes.

De recensies over Het plan*) zijn zeer lovend:

‘Een bijzonder geslaagd boek (…) Een managementboek, wielerhistorisch werk, persoonsschets en soms bloedstollende reconstructie ineen.’ NRC

‘Van Amerikaans niveau zoals dat in Nederland maar zelden wordt geschreven’ Bert Wagendorp in De Muur

We verheugen ons op een prachtige bijeenkomst in de 1928 zaal van het Olympisch Stadion (ingang tegenover de Marathontoren) met Nando Boers, een van de beste sportjournalisten van ons land. Start gesprek: 20.00 uur. Inloop: 19.30 uur. Na afloop is er een borrel.

Belangstellenden uit de wielerwereld zijn welkom. De toegang is gratis. Wel graag aanmelden bij office@olympischstadion.nl ovv SOS 27 februari 2024.


*) Nando Boers: Het plan – Hoe Team Jumbo-Visma de beste wielerploeg ter wereld
werd. Ambo Anthos; 376 pagina’s; € 25.

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets