HET WAS WEER EEN BIJZONDERE MOSSELAVOND

Op acht september 2022 vond de Mosselavond. Een al jaren bestaande traditie van onze sociëteit met een hoog ‘wij-karakter’. Plaats van handeling was het Frans Otten Stadion (FOS). De borrel en het diner waren als altijd uitstekend verzorgd. De opkomst mocht er zijn.

De avond startte met Ger Koopman, de stichter en eigenaar van het FOS. De voorzitter van de Sociëteit zette hem graag in het zonnetje vanwege de belangrijke rol die het FOS speelt in het bestaan van de sociëteit. Maar ook vanwege het heugelijke feit dat Ger op 8 juni jl. de Penning van de Sportraad Amsterdam ontving in de Stadsschouwburg uit handen van de voorzitter van die Sportraad en aanwezigheid van de kersverse wethouder Sport. Het Frans Otten Stadion, zo luidde het juryrapport, speelt een belangrijke rol in de Amsterdamse sportwereld en Ger heeft daar in de loop der tijd ook een sociale, laagdrempelige invulling aan gegeven. De Sportraad is blij met Ger, de Sociëteit Olympisch Stadion ook! Om dát te onderstrepen kreeg Ger van SOS-voorzitter Machiel van der Woude een ingelijste affiche van de Olympische Spelen 1928, ter beschikking gesteld door Marcel Koster, al jaren lid van onze sociëteit.

In het vervolg van de avond werd uitgebreid stilgestaan bij de aanwezigheid van enkele leden, die na een periode met medische kommer en kwel weer aanwezig konden zijn. Natuurlijk werd ook aandacht besteed aan het overlijden van Henk Foppe op 29 augustus aan een hartstilstand. Op 64-jarige leeftijd, volkomen onverwacht, voor zijn familie en vele vrienden een enorme shock. Tijdens de begrafenis sprak ere-voorzitter Jan van Galen namens onze sociëteit. Henk zat lange tijd in het bestuur van de SOS en organiseerde heel wat evenementen, vaak samen met zijn vrouw Laura. Henk was een verbinder, hield van gezelligheid en gaf daar uitgebreid vorm en inhoud aan in zijn gezin, zijn werk en in de verenigingen waar hij lid van was. Zoals onze sociëteit die Henk veel dank verschuldigd is (zie ook het In Memoriam op deze site).

Aan het eind van de avond werd ook gesproken over het symposium Olympisch Ouder worden dat op 27 oktober aanstaande plaats vindt in het Frans Otten Stadion. Dit ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van onze sociëteit. Een werkgroep is onder leiding van Jaap Sulkers drukdoende met een zeer interessant programma.

Tot slot werd vooruitgekeken naar Jaardiner op 2 december aanstaande. Het jaar vliegt om, ook bij de SOS. Dat gold ook voor de Mosseldiner dit jaar, het was een bijzondere avond.
MvdW

v.l.n.r. Marcel Koster, Ger Koopman, Machiel van der Woude

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets