Het verhaal Tino Tabak (Hoe ver kan een wielrenner gaan om zijn doel te bereiken?)

Tino Tabak

 

Journalisten Klaas Jan Bos en Fred Segaar maakten een documentaire over het leven van Tino Tabak voor RTV Noord Holland. Op woensdag 29 september a.s. hebben de leden van de Sociëteit het voorrecht de preview hiervan bij te wonen. Na afloop een kort gesprek met de makers en tijdgenoten van Tino Tabak. De bijeenkomst wordt gepresenteerd door onze erevoorzitter Jan van Galen. Locatie: Regardz Meeting Center, aanvang 18.00 uur. Gelieve uw komst telefonisch (Nora Scholten: 020-3054400) of per e-mail aan te melden
(nora.scholten@olympischstadion.nl).

 

Tabak woont tegenwoordig in Nieuw-Zeeland waar de 64-jaar oude wielrenner werkt op de afvalverwerking van een slachthuis. In de film praat hij over zijn agressieve karakter en zijn oneindige wil om te winnen. Ook is hij open over het gebruik van doping.

“Je kunt je ophangen of een kogel door je kop schieten. Daar heb ik aan gedacht. Maar uiteindelijk dacht ik hallo, dat lost toch ook niets op.” (Tino Tabak)

Programma:

18:00 Ontvangst in Regardz, Olympisch Stadion 24-29

18:30 Diner

19:30 Avondprogramma

21:00 Borrel en napraten (bij mooi weer op het ereterras)

22:00 Einde bijeenkomst

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets