Het roerige leven van Alfonsina Strada

altOp 8 mei 2010 start de grootste wielerronde van Italië, de Giro d’Italia, in Amsterdam. ’s Werelds sterkste renners verschijnen aan de start. Maar…hoeveel vrouwen doen er dit jaar eigenlijk mee? Niet één. Dat was in 1924 wel anders, toen tot ieders verbazing én ontzetting de kleine, meisjesachtige Alfonsina Strada bij de start van de Giro haar opwachting maakte. 

 

In Het roerige leven van Alfonsina Strada, geschreven door gelauwerd wielerjournalist Paolo Facchinetti, wordt verteld hoe het deze dappere vrouw, die al snel de grote publiekslieveling werd, in de Giro is vergaan. Op initiatief van Uitgeverij In Altre Parole en het Olympisch Stadion Amsterdam zal de Nederlandse vertaling van dit bijzondere boek kort voor de start van de Giro in Amsterdam worden gepresenteerd.

 

Vanaf medio april is het boek verkrijgbaar. De speciale Giro 2010 actieprijs van €10,- is geldig tot 8 mei 2010, daarna geldt de winkelprijs van €12,- (genoemde prijzen zijn exclusief verzendkosten, maar inclusief BTW).

Voor bestellingen en informatie: Uitgeverij In Altre Parole (tel: 020 4705732, email: info@inaltreparole.nl, website: www.inaltreparole.nl)
 

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets