Herstel Erica Terpstra voorspoedig

(door Colette Boegman)

AMSTERDAM – Beschermvrouwe van onze Sociëteit Erica Terpstra Erica Terpstraherstelt goed van haar operatie. De oud-zwemster, die sinds 22 november een kunstknie heeft, verblijft momenteel nog wel een aantal weken in een zorghotel.

Foto: Huitink Fotografie

 

„Ik heb meerdere keren per dag fysiotherapie en kan mijn been al steeds verder buigen.” Wel heeft Erica nog aardig wat pijn. „Maar het ergste is nu achter de rug. Ik heb er echt heel slechte dagen tussen gehad na mijn operatie. Met pijnstillers heb ik het nu aardig onder controle. Daarbij heb ik veel afleiding. Alle verpleegsters en vrijwilligers zijn zo aardig en behulpzaam en mijn lieve kinderen en kleinkinderen komen regelmatig langs.”

 

Tijdens haar revalidatieperiode zit Erica zich al te verkneukelen op het nieuwe seizoen van Erica op reis. Dit vooruitzicht geeft Erica extra kracht om te herstellen. „Ik zie het als een olympische opdracht om weer zo snel mogelijk op de been te zijn. Als het zo doorgaat ben ik waarschijnlijk voor de kerst weer thuis. Dat hoop ik in ieder geval wel. Ik zal dan nog wel met krukken moeten lopen, maar dat maakt niet uit. Wanneer we in maart weer op het vliegtuig stappen, loop ik weer als een kievit!”

 

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets