Harry van der Pol 88 jaar

(door Bep van Houdt)

Harry van der PolHarry van der Pol16 mei 2013, heugelijke dag voor Harry van der Pol, 88 jaar, en een heugelijke dag voor onze Sociëteit. Hulde, hulde. Het oudste nog levende lid vanaf het begin van de Sociëteit in 1967, eerst lid van verdienste, daarna erelid, bestuurslid gedurende liefst 25 jaar.

 

 

Amsterdammer in hart en nieren, maar al lang wonend in Soest, oud-bestuurslidHarry bij AJAX en begeleider van Ajax, oud-honkballer bij Ajax, vroeger medeorganisator van het carnaval in Amsterdam. Nog steeds ‘koppie-koppie oké, lopen is vermoeiend,’ maar hij gebruikt geen stok. Gaat vier keer per week naar de fitness, hangend aan apparaten en daarna het zwembad in. Rijdt nog auto ‘om boodschappen te doen.’

 


Harry en honkbalHarry denkt met weemoed terug aan de start, de glaasjes als je jarig was, aan het kegelen en klaverjassen in de Sociëteit van het Olympisch Stadion. Praat over de ‘fantastische Henk Oldenburger die twintig jaar voorzitter was, de beste die we hebben gehad.’ Over Herman Krott die de voorzittershamer leverde, over zijn tijd als inspecteur bij het Parool, de krant die hij nog altijd thuis krijgt.

Harry was voorstander van de website, kijkt uit naar de komende aanpassingen en mist nog immer het blad Marathon. Zegt: ‘Als je naar een kopieerbedrijf gaat, heb je voor vijf euro per lid een blad.’ Gaan we induiken Harry. En nogmaals: hulde!

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets