Gerritsen als analist naar Sotsji

(van schaatsen.nl)

Annette GerritsenAnnette Gerritsen zal toch naar Sotsji gaan. De winnares van het zilver op de 1000 meter in Vancouver zal bij de Winterspelen optreden als analist voor de NOS.

Gerritsen zal in de Adler Arena haar analyses geven bij de sprintafstanden voor mannen en de vrouwen, zo maakte de NOS dinsdag bekend. “Toch naar Sochi! #nos #analiste”, twitterde de schaatsster van Team Activia.

De sprintster wist zich bij het KNSB Kwalificatietoernooi eind december niet te plaatsen voor de Spelen. Haar vierde plaats op de 500 meter bleek niet genoeg. Op de 1000 meter werd ze teleurstellend twaalfde.

Gerritsen voegt zich als NOS-analyticus bij de voormalig kampioenen Paulien van Deutekom, Rintje Ritsma en Erben Wennemars. Zij zullen in Sotsji aanschuiven bij presentatrice Dione de Graaff, die haar olympisch debuut maakt als ‘schaatsanchor’. Ze neemt de plek in van Mart Smeets.

Klaar

De NOS is klaar voor de Spelen die over zeventien dagen beginnen, zei directeur Jan de Jong dinsdag tijdens de presentatie van de programmering. De omroep levert tijdens het sportevenement 230 uur televisie, 90 uur radio en verzorgt zeven livestreams per dag. Via internet, Teletekst en de NOS App zijn de Winterspelen 24 uur per dag te volgen.

De focus van de NOS ligt tijdens de Spelen op schaatsen. De programmering op televisie begint dagelijks om 7.00 uur ’s ochtends en loopt door tot even voor 21.30 uur, allemaal op Nederland 1. Op Radio 1 kunnen luisteraars elke dag tussen 14.00 en 18.00 uur de sportprestaties via Radio Olympia volgen.

Verder is er elke avond NOS Studio Sportwinter, naar een nieuw format en met een nieuw presentatieduo. Henry Schut en Erben Wennemars praten dagelijks vanuit een eigen studio vlak naast het Holland House in Sotsji vanaf 20.25 uur met sporters, coaches en andere gasten.

Uitdagend

De Jong sprak van “zeer uitdagende Spelen”. “Het is superinteressant, niet alleen het aantal medailles maar ook de bijna traditionele discussie in ons land over veiligheid, politiek, sociaal klimaat en controversiële wetgeving.” Daardoor went het uitzenden van dit soort “superevenementen” ook nooit, aldus de directeur. De operatie kost de NOS drie miljoen euro.

De omroep brengt op verzoek van de Olympic Broadcasting Services opnieuw het schaatstoernooi in beeld. Astrid Wisman is, net als vier jaar geleden, de regisseur. Bijzonder voor de registratie is het gebruik van de langste railcam die ooit is ingezet bij het schaatsen en een zogeheten flycam, een camera die aan een kabel door de schaatshal vliegt.

RTL

Hoewel RTL niet met speciale programma’s komt, besteedt de zender volop aandacht aan de Winterspelen in de actuele programma’s op RTL4. Zo komt Sotsji voorbij in Editie NL, RTL Boulevard en RTL Nieuws. Ook in RTL Late Night wordt het evenement een belangrijk onderdeel, liet een woordvoerder weten.

Datzelfde geldt voor SBS6. Namens Hart van Nederland doet presentator Hidde van Warmerdam vanuit Sotsji verslag en zal indien er aanleiding toe is ook Show Vandaag er iets mee doen.

 

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets