GER KOOPMAN ONTVANGT PENNING SPORTRAAD AMSTERDAM

Ons Lid van Verdienste Ger Koopman ontving op 8 juni jl. uit handen van sportraad voorzitter Ageeth Telleman de Penning van de Sportraad Amsterdam. De penning werd voor de twaalfde achtereenvolgende keer uitgereikt en is bedoeld voor een persoon of instelling die een grote bijdrage heeft geleverd aan de sport in Amsterdam. Voor de penning waren dit jaar ook House of Urban Sports, Ron van der Vecht, voorzitter van handbalvereniging Westsite, de organisatie van de Heineken Roeivierkamp en voormalig voorzitter van korfbalvereniging AKC Blauw-Wit Hans Fontijn genomineerd.

‘Onze’ Ger wordt door de jury geprezen voor de maatschappelijke functie van het Frans Otten Stadion. ‘Ger toont al decennia aan dat het mogelijk is een sportaccommodatie te exploiteren zonder overheidssteun en tegelijkertijd een maatschappelijke rol van betekenis te spelen. (…). Zijn overtuiging dat sporten binnen de Ring van Amsterdam mogelijk moet blijven zodat kinderen op de fiets naar het complex kunnen heeft hierin een belangrijke rol gespeeld’.

Ger was de drijvende kracht achter de verhuizing van de Amstelveense Weg naar de huidige locatie in 2004 al waar het Frans Otten Stadion onder zijn bezielende leiding is uitgegroeid tot een indrukwekkend sportcomplex, dat met zijn tijd meegaat. Onlangs werden zes prachtige indoor padelbanen aangelegd. Maar bij het Frans Otten Stadion kan je ook terecht als je wilt vergaderen of iets te vieren hebt. De horeca dient hierbij zeker genoemd te worden. Die is voortreffelijk. Onze sociëteit weet er alles van. Wij maken graag en al heel lang gebruik van de grote gastvrijheid van Ger en zijn crew.

De Sociëteit Olympisch Stadion feliciteert Ger Koopman met deze prachtige prijs. Zeer verdiend!

V.l.n.r. Ageeth Telleman, wethouder Sport Sofyan Mbarki en Ger Koopman

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets