‘Gemeente, denk aan toekomst Stadion’

Sportraad Amsterdam‘De Sportraad Amsterdam doet met klem een beroep op de gemeenteraad van Amsterdam om haar verantwoordelijkheid te nemen bij het zoeken naar een toekomstbestendige oplossing van het Olympisch Stadion. Hierin staat u niet alleen, maar dient u naar mening van de Sportraad wel het voortouw te nemen.’

 

Zo ongeveer begint een alarmerende brief van de Sportraad aan de demissionaire wethouder van sport, Eric van der Burg, begin deze maand. Die begint aldus:
‘Het had niet veel gescheeld of het Olympisch Stadion had begin jaren negentig plaats gemaakt voor moderne woningbouw. Een groep Amsterdammers onder leiding van Piet Kranenberg kwam hier echter tegen in opstand en wist het Olympisch Stadion van de sloop te redden.Dankzij een grotendeels door de markt gefinanciërde constructie is het stadion sindsdien volledig gerenoveerd en van betonnen plasbak getransformeerd tot een eigentijdse sporttempel met historische allure voor zowel de breedte- als de topsport.

De genoemde constructie loopt echter op haar einde en de betrokken partijen kunnen en willen deze niet onder dezelfde voorwaarden continueren. Twintig jaar na Piet Kranenberg dreigt daardoor nu alsnog sluiting van dit, ook vanuit internationaal perspectief, unieke stadion.’

 

Zie de volledige brief via www.olympischstadion.nl en ga naar het bericht Advies Sportraad Amsterdam en druk in de eerste zin op het onderstreepte woordje adviesrapport.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets