Gehandicaptensport, een wereld te winnen?!

Esther_VergeerOp 22 oktober jl organiseerde de Sociëteit Olympisch Stadion in het Olympisch Stadion een debat met als titel ‘Gehandicaptensport, een wereld te winnen?!’. Speciale gast die avond was Esther Vergeer, ’s werelds beste rolstoeltennister en drievoudig winnares van Olympisch goud.

 

Zij vertelde haar inspirerende verhaal over haar leven als topsporter met een handicap. Daarna werd onder leiding van sporthistoricus Jurryt van der Vooren gepraat over de stand van de gehandicaptensport, geplaatst in het perspectief van het Olympisch Plan 2028. Hoe brengen we Nederland in 2016 op Olympisch én Paralympisch niveau? Onder de aanwezigen waren Monique van de Vorst en Annette Roozen, beiden medaillewinnares tijdens de Olympisch Spelen in Beijing, André Cats, chef de mission van de Paralympische ploeg, vertegenwoordigers van het Fonds Gehandicaptensport en de gemeente Amsterdam. Het werd een boeiend gesprek met veel persoonlijke ervaringen van de sporters en ook aanbevelingen. Zo werd gepleit om gelijktijdig met de EK’s en WK’s, die de komende jaren in Nederland zullen plaatsvinden, ook EK’s en WK’s voor sporters met een handicap te organiseren. Conclusie aan het eind van de avond was, dat we nog lang niet uitgepraat zijn. Er is nog voldoende stof om over door te praten. Sporten met een handicap is nog lang niet vanzelfsprekend. En willen we in 2016 het Paralympische niveau bereiken, dan moet het dat wel zijn.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets