Felicitaties Olympisch Stadion

De sociëteit Olympisch Stadion werd opgericht op 1 februari 1967. De vereniging ontstond in de horecagelegenheid die destijds in de catacomben van het Olympisch Stadion gevestigd was. Op regelmatige basis kwamen journalisten, (top)sporters en bestuurders hier samen om met elkaar te debatteren over actuele onderwerpen in de sport. Uit deze bijeenkomsten ontstond een vereniging, de leden betaalden destijds 50 gulden per jaar om de horecaruimte – die ook de naam ‘sociëteit’ had – te mogen betreden. Dat mocht overigens niet zomaar: in de beginjaren had je dan tenminste de ballotage doorstaan, of je was door drie zittende leden voorgedragen. De allereerste voorzitter was dhr. A. von Freitdag Dabbe, die na twee jaar werd opgevolgd door Nico van Galen.

Societeit Olympisch Stadion 50 jaar 94_72

Inmiddels is het lidmaatschap door de jaren heen een stuk toegankelijker geworden, maar aan het bemachtigen van een lidmaatschap zijn nog steeds voorwaarden verbonden. Het onlangs opnieuw aangestelde bestuur wordt gevormd door voorzitter Machiel van der Woude, met Bep van Houdt, Ton Post, Ger Balk en Kevin de Visser en streeft naar een nog eigentijdser karakter van de sociëteit.

Societeit Olympisch Stadion 50 jaar 78_72

De sociëteit Olympisch Stadion bestaat in 2017 vijftig jaar, en bestaat nog steeds uit leden met een groot hart voor sport, sportbestuurders, sporters en sportjournalisten. Op regelmatige basis organiseren zij besloten evenementen, vaak met uitgesproken opiniemakers als gastspreker. Ook ondersteunde de sociëteit Olympisch Stadion de jaarlijkse uitreiking van de Nico Scheepmaker Beker: de vakprijs voor het beste sportboek van het jaar.

FELICITATIES VOOR JUBILEUM

Namens het team en de directie van het Olympisch Stadion Amsterdam zijn tijdens de feestelijke jubileumborrel de felicitaties overgebracht aan de sociëteit. Onder leiding van gastheer Tom Egbers spraken onder anderen de Amsterdamse sportwethouder Eric van der Burg, sociëteitsvoorzitter Machiel van der Woude, beschermvrouwe Erica Terpstra en stadiondirecteur Carla de Groot de aanwezigen toe.

Societeit Olympisch Stadion 50 jaar 76_72

Meer over de historie van de sociëteit, de voorzitters gedurende alle jaren en de actuele activiteiten, leest u op de website van sociëteit Olympisch Stadion.

bron: www.olympischstadion.nl

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets