Europese atletiektop 24 mei in Olympisch Stadion

PhanosZaterdag 24 mei komt de Europese atletiektop naar het Olympisch Stadion voor de European Champions Club Cup. Organisator daarvan is Phanos, die zijn thuisbasis heeft in het Stadion; aanvang 9 uur met kogelslingeren mannen. 

Phanos hoopt te promoveren: nu komen de Nederlandse teams uit in de B-poule, maar de A-poule met de acht beste clubs van Europa lonkt. Daarvoor zal Phanos bekende namen inzetten als Maureen Koster, Bianca Baak, Koen Smet en Nils Pennekamp.

Bij de Europa Cup strijden 8 mannen- en 8 vrouwenteams tegen elkaar op 20 atletiekonderdelen: loopnummers van 100 tot 5000 meter, steeple chase en de spannende estafette op het laatst. Daarnaast werpnummers als speerwerpen, kogelstoten, kogelslingeren en discuswerpen. Verder hoogspringen, hink-stap-sprong en het spectaculaire polsstokhoogspringen.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets